|
jak długo karmić piersią (Wiola27) |
|
|
nie nie nie karmienie do 3 roku zycia to absolutna przesada. najlepiej o rade w takich sprawach zapytac lekarza. nie wolno za dlugo pozwalac dziecku na ssanie mleka matki tak samo jak nie wolno dlugo karmic go ze smoczka. (więcej...) |
|
|
Co jeść żeby pozbyć się zaparć i nie zaszkodzić dziecku (Klaudi) |
|
|
ja miala, podobny xxx pozwolil mi jesc suszone sliwki, ale nie mozna rowniez z tym przesadzac. nie mozemy jednak stosowac lekow farmaceutycznych podczas karmienia piersia, gdyz moze byc to szkodliwe dla dzidziusia (więcej...) |
|
|
alkochol podczas karmiennia piersią (Elżbieta) |
|
|
Karmiąca mam może sobie pozwolić od czasu do czasu na kieliszek wina, ale tuż po karmieniu.
Promile przenikają do mleka - jak tylko są we krwi, zaraz pojawiają się w mleku, ale jak znikają z krwi to znikają też z mleka. Jeśli więc jakiś alkohol nas kusi, najlepiej sprawdzić (korzystając np. z kalkulatorów w internecie), kiedy we krwi się pojawi, a kiedy zniknie, i unikać karmienia wtedy, gdy jest obecny. Zwykle oznacza to, że można wypić np. kieliszek likieru, ale tuż przedtem nakarmić dziecko, po czym unikać karmienia przez około 2-3 godziny. Najlepiej jest pić jednak wino, czerwone, unikać trunków wysokoprocentowych oraz gazowanych typu szampan.
Mitem jest też, że piwo wzmacnia laktację.
(więcej...) |
|
|
brak miesiączki przy karmieniu piersią (Klementyna) |
|
|
Czy jest może wśród was jakaś kobieta, która przy karmieniu piersią również nie miała okresu. Ja karmię piersią już rok i okresu nadal nie mam. Czy to nie wpłynie na moje zdrowie? (więcej...) |
|
|
Specjalne zakładki (Otylia) |
|
|
Powiedzcie mi jakiej firmy są najlepsze wkładki laktacyjne? (więcej...) |
|
|
problem z karmieniem (Niunia) |
|
|
Witam. Przy pierwszej mojej ciąży nie karmiłam mojego syna ponieważ miałam wklęsłe brodawki, a mały nie mógł ich chwycić. Teraz jestem w drugiej ciąży i słyszałam, że są specjalne nakładki, które ćwiczą i wyciągają brodawki i nosi się je do dnia porodu. Czy wiecie coś o czymś takim? (więcej...) |